Integratieve therapie

Integratieve psychotherapie is een moderne, effectieve therapievorm. Het combineert de inzichten en technieken van reguliere en complementaire therapiestromingen. Dat maakt de therapie krachtig en gevarieerd. De meest waardevolle elementen uit verschillende therapiescholen zijn bij elkaar gebracht in een samenhangende aanpak.

Een persoonlijk traject op maat

De mens die jij bent, met al je kwaliteiten, waarden en bijzonderheden staat centraal. Op deze manier kun je jouw persoonlijke proces doorlopen met behulp van therapievormen die voor jou het meeste resultaat opleveren. Omdat je in de therapie leert om je innerlijke hulpbronnen weer te gebruiken, merk je binnen een paar sessies al verandering.

Werkwijze

Na het intake-gesprek nodig ik je uit om te bepalen je of je voldoende vertrouwen in mij en mijn werkwijze hebt om te kunnen werken aan de verandering waar je naar verlangt. Een goede klik is immers van groot belang als je op ontdekkingsreis wil gaan in je eigen “binnenwereld”. Therapie gaat over bewust worden van dat wat nog onbewust was. Gedrag, gevoelens, gedachten, lichamelijke sensaties.  Tijdens de sessies ligt de focus op de mogelijkheden die je in je hebt om je probleem zelf op te lossen. Zodat je weer vol energie de regie over je leven herneemt.

Integratieve therapie is een kortdurende therapie van doorgaans 5 tot 15 sessies.